شاید به گوش بسیاری از شما اسم نرم افزارهای سابستنس از جمله سابستنس پینتر اسمی آشنا باشد ولی خیلی از شما ممکن است ندانید که این نرم افزار مخصوص چه کاری است و یادگیری آن چقدر مهم است . همانطور که میدانیم یکی از فرآیند های بسیار مهم در صنعت سه بعدی فرآیند تکسچرینگ است .
به فرآیند شیوه نشاندن متریال ها روی سطح مدل و دادن هویت به قسمت های مختلف مدل فرآیند تکسچرینگ میگویند بسیار از افراد فرآیند تکسچرینگ را با فرآیند ساخت متریال اشتباه میگیرند و برای همین تفاوت بین سابستنس دیزاینر و سابستنس پینتر برایشان چندان ملموس نیست .
بگذارید این گونه برایتان مثال بزنم چوب یک متریال است و یک متریال دارای خواص متفاوتی از جمله انعکاس، انکسار، رنگ و جذب، پراکنش زیرسطحی، زبری یا ... میباشد که وقتی ما شیدرها را برای تعریف این ویژگی ها به کار میگیریم در واقع در حال ساخت متریال هستیم. اما اینکه یک چوب چگونه روی یک سطح بشیند مثلا بصورت تایل های افقی منظم باشد یا تایل های عمودی منظم یا مورب یا در بخشی از جسم بکار رود و در بخشی دیگر به کار نرود و ... در حوزه کار تکسچرینگ می باشد .
حال که فرق بین تکسچرینگ و متریال سازی را فهمیدید تفاوت را سابستنس پینتر با دیزاینر به صورت مختصر اینگونه میشود . سابستنس دیزاینر برای ساخت متریال و سابستنس پینتر برای تکسچرینگ به کار میرود .
برای دیدن نسخه ی با کیفیت این عکس کلیک کنید
در بالا توضیح داده شد که سابستنس پینتر برای فرآیند تکسچرینگ میباشد . فرض کنیم که شما از این نرم افزار برای کارتان استفاده نکنید و بخواین یک تکسچرینگ سنگین داشته باشید و بخواین از تری دی مکس برای تکسچرینگ استفاده کنید و مثلا سطحی درست کنید در قسمت های مختلفش خواص مختلفی دارد در اینگونه موارد یا باید بخشی از کار را به استفاده از ماسک های تو در تو حین ساخت متریالتان اختصاص بدید، بخشی از کار را با جابجا کردن کلاستر های آنرپتون و قراردادن در موقعیت مناسب انجام دهید، بخشی از کار را با استفاده از تعریف map cahnnel های متفاوت و تنظیم جداگانه هر کدام انجام دهید و بخشی از آن را با تعریف آی دی های مختلف برای پلیگان ها انجام دهید .
و در این وسط یک خبر نه چندان خوب این است که در تری دی مکس نمیتوانید بصورت همزمان تاثیر تمامی map channel ها را در ویوپورت مشاهده کنید و یا تاثیر همزمان بعضی از ماسک های تو در تو را مشاهده کنید و همین باعث میشود که باز با وجود این همه کار به نتیجه دلخواه نرسید و همین شما را کلافه و ناامید از انجام برخی پروژه هاتون بکنه و اینجاست که سابستنس پینتر همچون یک ابر قهرمان به داد شما میرسد .
سیستم تکسچرینگ سه بعدی سابستنس پینتر به گونه ای است که شما سخت ترین نوع تکسچرینگ را به راحت ترین شکل ممکن و خروجی های سازگار با موتورهای رندر مختلف و همچنین گیم انجین های مختلف میتوانید انجام دهید و کارتان را هر چه بیشتر به رئال نزدیک کنید .
پشتیبانی بدون قید و شرط از متریال های رویه ای و سابستنس دیزاینر، براش های پینت متریال مختلف و متنوع با قابلیت تعریف براش و آلفاهای جدید، سیستم براش فوق العاده قدرتمند ذره ای برای شبیه سازی افکت هایی رندوم و ذره ای نظیر بارش باران بر سطح، سیستم لایه ای فوق العاده قدرتمند با قابلیت کنترل لایه ها در تمامی کانال های تکسچرینگ و همچنین ماسک های رویه ای و افکت های قدرتمندی که دارد و قابلیت ترکیب ماسک ها و متریال ها برای ساخت اسمارت متریال ها و اسمارت ماسک ها به شما امکانات مثال نزدنی را در یک محیط کاملا یوزرفرند به شما میدهد .
اساس کار تکسچرینگ بر مبنای آنرپینگ است هنگامی هم که شما در تری دی مکس یک uvw map ساده به کار اعمال میکنید در واقع دارید مدل را بر مبنای اشکال و الگوریتم های ساده و اتوماتیک انرپ میکنید منتها این انرپ جز در موارد ساده کاربرد نداشته و در سطح های بالا خصوصا بازارهای جهانی تکسچرینگی که بر مبنای این شیوه ها صورت میگیرد اعتبار و ارزشی ندارد .
پس قطعا برای سابستنس پینتر هم نیازمند انرپینگ هستید اما خبر خوب اینکه سابستنس پینتر در نسخه جدید خود یک سیستم انرپینگ اتوماتیک کارامد نیز به برنامه اضافه کرده که اگر مدلی که باز میکنید انرپ نداشته باشد را اتوماتیک برایتان انرپ و اماده تکسچرینگ میکند .
برای اینکه این فرق تکسچرینگ با مکس و سابستنس را بهتر درک کنید پیشنهاد میکنم این آموزش را مشاهده بفرمایید :
لینک آموزشمقایسه تکسچرینگ بطری آب دارای لیبل با تری دی مکس و سابستنس پینتر
کلام آخر فرقی نمیکند در چه زمینه ای فعال هستید گیم، سینما، معماری، و ... سابستنس برای تمام زمینه ها کارآمد هست و کسی که این نرم افزار را میداند نسبت به شمایی که نمیدانید خیلی جلوتر است .
جهت تهیه آموزش صفر تا صد سابستنس پینتر و یادگیری کامل این نرم افزار روی لینک زیر کلیک کنید
لینک تهیه محصول آموزشی صفر تا صد سابستنس پینتر
مرجع : https://cgalley.com
استفاده از این مقاله بصورت نوشتاری یا استفاده از محتوای ذکر شده این مقاله در ویدیوهای آموزشی تنها با ذکر نویسنده مقاله ( علیرضا دواری ) و سایت مرجع ( cgalley.com ) بلامانع است